6.05.2007

Proposta 'des fragmentar'



'La industria de la fase pasada de la civilización (llamada a veces "baja tecnología") era de gran industria, y grandeza siempre implica opresión. La nueva alta tecnología, sin embargo, no es grande de la misma manera. Mientras que la vieja tecnología producía y distribuía recursos materiales, la nueva tecnología produce y disemina información. Los recursos marketeados en la alta tecnología tratan menos de materia y más de la mente. Bajo el impacto de la alta tecnología, el mundo se mueve crecientemente desde una economía física hacia lo que podría llamarse una "economía metafísica". Estamos en un proceso de reconocer que no son las materias primas ni recursos físicos los que constituyen riquezas, sino la conciencia.'

Hakim Bey


Aprenem a l'escola que el llenguatge s'estableix ha partir d'un emissor i un receptor i que aquest pot arribar a tindre diferents medis, allò que es defineix com a canal; i és per on circula la informació. A l'actualitat es generen diferents tipus de llenguatges de comunicació que es veuen caracteritzats pel medi ha traves el qual ho fem, i cada dia es més comú que ens trobem aquesta relació amb diferents tipus de tecnologies que afecten el ritme de la comunicació en el diàleg i els interlocutors han de prendre consciència del medi que s'ha està utilitzen. Tot i que sembla que cada cop més s'està recuperen la importància del llenguatge escrit, partin de la missatgeria i les bitàcores en xarxa; han trobat en aquest llenguatge la base per poder intercanvia pensaments.

La informació crea registres en la memòria del receptor, i depenent de la tipologia d’aquesta obtindrem una formació determinada en la evolució del nostra pensament, això genera tota una xarxa de continguts que s'associen i es conecten en diferents punts de la nostra memòria. El llenguatge de la informació, en aquesta societat; es una de les característiques pròpies de l’estat social d'avui en dia on la bio-tecnologia ens afecta quotidianament al insconcient. La càrrega de sobre informació genera alguns tipus d'efectes secundaris en l’estat de les persones. Estres, ansietat, somnolència... sembla que un mal hàbit de l'us en les fonts d'informació pot arribar a generar malestar. El que anomenem 'la crisis de la postmodernitat'.

1 comentario:

Mónica Lou dijo...

Me parece muy interesante el tema que planteas. Pienso que ese "tratar cada vez menos la materia" es comparable a lo que ocurre en medicina. El contacto húmedo se está perdiendo, de manera que cada vez se realizan más operaciones con un simple rayo láser. Este distanciamiento físico me recuerda también al momento en que la fotografía digital nos obligó a separa la cámara del ojo. Todo es más limpio, la comunicación está esterilizada. Soy consciente de que hablo de otro tipo de cambio del que tú planteas, pero lo quería comentar.
Buen trabajo!